За півроку роботи бюджет Івано-Франківська виконано на 39,1%


Станом на 18.06.2013 року до міського бюджету за власними доходами загального фонду надійшло 166,4 млн.грн., що становить 95,6 відсотка до планових показників на 6 місяців поточного року та 39,1 відсоток до річних показників затверджених на 2013 рік, без врахування трансфертів з Державного бюджету.
Крім того, за вказаний період надійшло 29,7млн.грн. дотації вирівнювання з Державного бюджету, що становить 85,6 тис.грн до планових показників на 6 місяців та 44 відсотки до річних призначень.
До спеціального фонду міського бюджету надійшло 42,6млн.грн., що становить 137 відсотки до планових показників на відповідний період і 45,7 відсотки до річних призначень. 
В межах бюджетних призначень, фактичних надходження та отриманих заявок проводилося фінансування видатків на захищені та першочергові статті, в тому числі: на оплату праці працівників бюджетних установ, нарахувань на заробітну плату, оплату за енергоносії, продукти харчування, медикаменти та перев’язувальні матеріали, трансферти населенню та місцевим бюджетам.
Так, станом на 18.06.2013року по захищених статтях видатків з міського бюджету профінансовано коштів на суму 233,6 млн.грн., з яких 186,3 тис.грн. направлено на виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери, забезпечено виплату відпускних педагогічним працівникам установ освіти міста по 18 червня поточного року.
Крім того, спрямовано 11,3 млн.грн. на продукти харчування, медикаменти, перев’язувальні матеріали; 32,3 млн.грн. спрямовано на оплату за теплоенергоносії; 3,4 млн.грн. направлено на трансферти населенню та місцевим бюджетам.
Для забезпечення функціонування установ і комунальних підприємств міста на незахищені статті видатків з міського бюджету по загальному та спеціальному фонду 37,3 млн.грн.
За рахунок надходжень трансфертів з Державного бюджету забезпечено соціальні виплати незахищеним верствам населення, а саме субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової державної допомоги дітям, на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот та інших виплат на загальну суму 129,1 млн.грн.