За продуктами на Святу Вечерю – до Центрального ринку


Незабаром – Різдво Христове! Це величне християнське свято. Згідно традиції, українські родини збираються на Святу Вечерю.

Господині мають приємний клопіт, адже потрібно приготувати 12 пісних страв. А широкий вибір усіх необхідних продуктів та інгредієнтів пропонують на Центральному ринку Івано-Франківська, йдеться на сторінці Центрального ринку.

Головна страва Святої Вечері – кутя. Для приготування куті, в першу чергу, потрібна пшениця. На Центральному ринку покупцям її пропонують від 8 гривень за кілограм. За варену або парену – від 10 гривень. Також для куті необхідний мак, горіхи та родзинки. Так, очищені горіхи вартують 15 гривень, мак – 20 гривень. Родзинки продають по 100 грам, ціна – 12-15 гривень. Часто господині додають до куті меду. Тут його можна придбати від 60 гривень за півлітрову банку.

Мешканцям Івано-Франківська, у яких обмаль часу для приготувань, пропонують придбати вже готовий набір для куті. Він коштуватиме від 50 гривень.

Сухофрукти для узвару вартують 15-20 гривень. Стакан сушених яблук обійдеться в 10 гривень. Борошно для вареників та пампушок коштує 10-12 гривень за кілограм. Яблука для начинки у вареники – 8-10 гривень. Картоплю для вареників можна придбати по 9-12 гривень за кілограм, квашену капусту – від 35 гривень. Квасоля вартує 25 грн за один літр. 100 грам сушених грибів для смачної юшки коштує від 100 гривень. 

На Центральному ринку покупцям пропонують великий вибір свіжої риби. Продавці розповідають, що покупці найчастіше обирають хек, скумбрію, мойву та оселедець. 

«Ціни у нас справді досить демократичні у порівнянні з супермаркетами і вибір набагато більший. Наприклад, за кілограм мороженої скумбрії просимо від 70 гривень. Філе хека обійдеться від 70 гривень за кілограм. Мариноване філе оселедця вартує 80-88 гривень за велике відерко», – розповідає продавчиня Іванна.

Тож запрошуємо усіх мешканців та гостів міста Івано-Франківська відвідати Центральний ринок та придбати усе необхідне до столу, щоб потішити рідних та близьких смаколиками на Святвечір.