За рік франківці висадили у місті лише 16 пам’ятних дерев


За 2019 рік на замовлення Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою в Івано-Франківську висадили понад тисячу дерев.

Про це сьогодні, 23 грудня, на публічному звіті Комуналки повідомив директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Серед саджанців переважають дерева таких порід, як дуб червоний, платан, кілька видів акацій та кленів, липа, катальпа, глід, блакитна та звичайна ялинка та інші.

Смушак зауважив, що цьогоріч в місті впровадили програму «Пам’ятне дерево». Тобто, тепер мешканці Франківська мають змогу висадити декоративне дерево з нагоди визначної події в своєму житті.

За умовами програми, учасники обирають породу дерева та локацію висадки, оплачують вартість саджанців та отримують іменну табличку. Варто додати, кошти йдуть у міський бюджет. Наразі іванофранківці висадили 16 декоративних дерев.

«Ця програма виховує людей. Франківці свідомо висаджують дерева, аби у старості, до прикладу, показати внукам»,- ділиться головний комунальник.