За секс із 13-річною дівчиною прикарпатцю дали два роки умовно


Чоловік з дівчиною-підлітком познайомилися в Інстаграмі.

Днями Рожнятівський районний суд визнав чоловіка винним у статевих зносинах з дівчиною, яка не досягла 16 років, пише Курс.

У матеріалах справи йдеться, що обвинувачений і потерпіла з квітня 2018 року спілкувалися у соцмережах та періодично зустрічалися.

У серпні в соцмережі Інстаграм чоловік запропонував дівчині вступити у статеві зносини, вказуючи, що якщо вона відмовиться, то перестане з нею зустрічатися.

Наприкінці серпня чоловік отримав згоду неповнолітньої і зайнявся з нею сексом. До кінця 2018 року він неодноразово мав статеві зносини з підлітком, достовірно знаючи, що вона не досягла 16-річного віку.

Представники потерпілої і обвинувачений під час досудового розслідування уклали угоду про примирення. Чоловік повністю визнав свою провину і погодився на покарання – іспитовий строк.

Суд затвердив угоду про примирення, визнав чоловіка винним за ч. 1 ст. 155 КК України та призначив два роки обмеження волі. При цьому його звільнили від призначеного покарання з іспитовим строком на два роки.