За січень на Прикарпатті працевлаштували майже чотири тисячі осіб


На Івано-Франківщині за допомогою в пошуках роботи до обласної служби зайнятості протягом січня 2018 року звернулися 1,8 тисяч осіб, яким надано статус безробітного.

Усього перебували на обліку та отримували соціальні послуги 10,9 тис. безробітних — на 18,8%  менше в порівнянні з минулорічним показником.

Посилення співпраці служби зайнятості з роботодавцями сприяло збільшенню кількості вакансій, поданих до служби зайнятості області, до 5,4 тис. одиниць, з них  3,8 тис. укомплектовано службою зайнятості.

Протягом  січня 2018 року працевлаштовано за сприяння служби зайнятості 3,9 тисяч осіб. Зокрема, на нові робочі місця з компенсацією роботодавцю єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування взято на роботу 38 осіб. Крім того, за сприяння служби зайнятості 2 безробітних стали підприємцями, отримавши виплату допомоги по безробіттю одноразово на відкриття власної справи.

Набували нових професій та підвищували кваліфікацію 0,9 тис. осіб. До громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено 368 громадян.

Станом на 1 лютого 2018 року на обліку в службі зайнятості області перебувало 9,4 тис. безробітних, з яких 8,2 тис. осіб отримували допомогу по безробіттю. Середній розмір допомоги по безробіттю у січні 2018 року становив 2187 грн. (у січні 2017 року – 1782 грн.).