За тиждень на кір захворіло понад дві тисячі українців. Франківцям нагадують про щеплення


Сьогодні, 23 квітня в Івано-Франківську лікарі розповіли про проведення в області Європейського тижня імунізації.

Тиждень імунізації, з 24 по 30 квітня, пройде під гаслом «Захистимося разом: вакцини працюють», інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Як розповіла обласний дитячий імунолог Галина Бенько, цей тиждень є актуальним, адже в Україні найнижчий відсоток щеплення та найвищий відсоток захворювання на кір.

"Почнемо з грипу, хвороба працює та бере своє. Якщо взяти статистику Центру громадського здоров'я за минулий тиждень в Україні захворіло понад 129 тисяч осіб, одна людина померла. Ну і кір, про який ми говоримо дуже багато. За останніх два тижні статистика бере верх. За тиждень захворіло 2300 осіб і це високий показник. За минулий рік на кір захворіло 53 тисячі українців. Та за неповних чотири місяці в Україні вже захворіли близько 40 тисяч. В зоні ризику є всі",- наголошує лікар.

У свою чергу міський дитячий позаштатний інфекціоніст Вероніка Васьків наголосила, що частіше на кір хворіють саме діти. Лише за сьогоднішній день звернулись 14 дітей з підозрою на кір.

"За перший квартал у Франківську на кір захворіло 270 дітей. За 2018 рік було понад 770 хворих. Сьогодні вже зареєстрували 14 хворих. Варто зауважити, що на кір хворіють 90% нещеплених дітей, а ті, які мають одне щепленням теж не є забезпеченими",- пояснює Васьків.

Галина Бенько додала, що в області захворіло 23% щеплених дітей. Все це через фальшиві довідки про щеплення.

"Раніше таке дуже часто траплялось. Невакцинована дитина хоче відвідувати садок або школу. Аби не було перешкод, батьки фальшували довідки про щеплення. Серед 23%, які нібито мають по два щеплення, більша частина - це діти, які мають одне щеплення або ж не мають жодного",- пояснює лікар.

Наостанок лікарі наголосили, що щеплення - єдиний шлях уникнення хвороби.

Читайте нас в FacebookTelegramInstagram та TwitterТільки найважливіші новини!