За ухилення від сплати аліментів прикарпатця засудили на три місяці


26 листопада Городенківський районний суд розглянув кримінальне провадження про обвинувачення особи П. за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого за частиною другою статті 164 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати аліментів на утримання дітей).

Обвинувачений П. злісно ухилився від сплати встановлених рішенням суду коштів на утримання дітей (аліментів), повідомляє пресслужба Городенківського суду.

Згідно рішення суду в 2011 році було видано виконавчий лист, за яким П. зобов’язаний сплачувати на користь потерпілої кошти на утримання неповнолітніх дітей щомісяця, але він ухилявся від сплати аліментів. Тому, вироком Городенківського районного суду Івано-Франківської області в 2014 П. визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 164 КК України -  злісному ухиленні від сплати  аліментів на утримання дітей.

Однак, П. на шлях виправлення не став:  маючи не зняту і не погашену  судимість, П. протягом певного періоду часу продовжував злісно ухилятись від сплати встановлених  рішенням суду коштів на утримання малолітніх дітей, визначені рішенням  суду кошти не сплатив, внаслідок чого допустив заборгованість на певну суму. Також, протягом певного  часу,  маючи  можливість утримувати своїх дітей,  Пундик В.Д., як батько, злісно ухилявся  від утримання неповнолітніх  дітей, що  перебувають на його утриманні.

В судовому засіданні обвинувачений П. винуватим себе визнав повністю та щиро розкаявся у вчиненому.

Вироком Городенківського районного суду від 25.11.2019 р. П. визнано винуватим у вчиненні злочину,    передбаченого ч.2 ст. 164  КК України та призначено йому покарання         у виді арешту на строк - три місяці.

Вирок законної сили не набрав.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 342/1481/18.

Читайте нас у FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!