За вбивство співчарочника прикарпатець відсидить шість років у тюрмі


Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області виніс вирок прикарпатцеві, який до смерті побив одночарочника.

Про це пише газета Галичина.

«12 жовтня 2018 року обвинувачений, перебуваючи у приміщенні літньої кухні в господарстві у с. Малий Гвіздець за місцем проживання потерпілого, розпивав алкогольні напої з останнім, в ході чого між ними виник конфлікт на побутовому ґрунті. Під час даного конфлікту обвинувачений, будучи у стані алкогольного сп’яніння, діючи умисно, усвідомлюючи протиправний та суспільно- небезпечний характер своїх дій, з метою спричинення потерпілому тілесних ушкоджень, реалізовуючи свій злочинний умисел, умисно наніс чоловікові удари руками та ногами в різні ділянки тіла, спричинивши останньому тілесні ушкодження», - йдеться у рішенні суду.

За висновком експерта, обвинувачений завдав потерпілому щонайменше 19 ударів у різні частини тіла тупими предметами. Смерть чоловіка настала від гострої крововтрати та внутрішньої кровотечі у черевну порожнину.

Обвинувачений у судовому засіданні визнав свою вину і розповів обставини трагедії.

«Під час пиятики у них виник словесний конфлікт, потерпілий розпочав словесний конфлікт з приводу його військової служби та політичної обстановки в країні. Це його обурило, в них розпочалась сварка та нецензурна лайка, яка переросла в шарпанину, а потім в бійку», - - йдеться у рішенні суду.
При обранні міри покарання обвинуваченому, суд вважав вчинення кримінального правопорушення в стані алкогольного сп’яніння обтяжуючою обставиною.

Обставинами, що пом’якшують покарання обвинуваченого суд визнав його щире каяття, сприяння розкриттю кримінального правопорушення, визнання вини в повному обсязі, той факт, що на утриманні він має двох неповнолітніх дітей, є учасником АТО, має позитивну характеристику з місця служби.

Суд визнав чоловіка винним і призначив йому покарання у вигляді шести років позбавлення волі.