За вихідні на Прикарпатті викрали п'ять автівок та скутер


За минулі вихідні до поліції Івано-Франківщини звернулися шестеро власників із повідомленням про крадіжку автомобілів і скутера.

На Богородчанщині чоловік залишив скутер без нагляду: припаркував у дворі будинку, пише прес-служба поліції в області.

Його викрав 16-річний хлопець, який в минулому судимий за аналогічні злочини. Зловмисника затримано та оголошено підозру. Наразі вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

Також за допомогою до поліцейських звернувся житель Снятинщини. Чоловік повідомив, що у нього викрали машину «ВАЗ 21011». Завдяки оперативності правоохоронців, через декілька годин викрадену автівку знайдено і повернуто власнику. Викрадач - 18-річний товариш заявника.

Вихідними зловмисники обікрали  коломиянина. Останній це зрозумів, коли побачив відчинений гараж, з якого викрали «Опель-Астра». Викрадену машину поліцейські розшукали в одному із сіл району. Автомобіль зловмисник підпалив.

Ще три факти три крадіжки зафіксовані у Франківську. Зловмисники заволоділи трьома автомобілями. Йдеться про дві машини «Мазда-62» та «Сітроен». Їх власники припаркували у дворах будинків.

За всіма фактами розпочаті кримінальні провадження за ч.1, 2 ст. 289 ККУ. Проводять комплексні оперативно-розшукові заходи, спрямовані на встановлення осіб, які викрали автомобілі.