За вихідні шахраї виманили гроші у чотирьох прикарпатців


Шахраї продовжують видурювати гроші в довірливих прикарпатців. Найчастіше злодії шукають потенційних жертв в інтернеті, або ж у телефонній розмові. За минулі вихідні жертвами шахраїв стали четверо мешканців області.

9 грудня до Івано-Франківського відділу поліції звернулася літня  жінка та повідомила, що стала жертвою невідомих зловмисників. До неї зателефонував чоловік і повідомив, що її онук став винуватцем ДТП, у якій постраждали люди, пише прес-служба поліції в області.

Відтак, потрібні кошти, щоб відшкодувати збитки. Повіривши словам невідомого, жінка, не роздумуючи, віддала усі свої грошові заощадження – 16 200 грн, 160 доларів США та золотий ланцюжок з кулоном.

Гроші пенсіонерка передала чоловіку, який прийшов до неї додому у зазначений час.   Аналогічний випадок трапився ще з однією пенсіонеркою. Жінці зателефонував нібито її син, який також повідомив, що потрапив в ДТП та необхідно терміново відшкодувати збитки. Жінка, не задумуючись,  віддала невідомому 16 000 грн та 100 Євро.

Ще однією жертвою шахраїв стала 37-річна мешканка Івано-Франківська. Як повідомила жінка, оголошення про продаж дизельного двигуна до автомобіля вона знайшла в інтернеті. Коли вирішила зателефонувати за вказаним номером та обговорити умови придбання товару, «продавець» попросив перерахувати кошти в сумі близько 25 тисяч гривень. Для цього вказав номер карточки і заявниця погодився. Перерахувавши гроші, зв’язoк з продавцем обірвався.

У четвертому випадку франківець перерахував шахраям 5 500 гривень за віртуальний диван.

За цими фактами слідчі вже відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські вкотре звертаються до громадян: «Будьте пильними та не довіряйте телефонним шахраям та інтернет-зловмисникам. Завжди ретельно та зважено обдумуйте свої дії і при найменшій підозрі можливих шахрайств телефонуйте у поліцію».