Заборона у керуванні авто спонукала прикарпатця заплатити аліменти


Протягом 5 років батько не сплачував аліменти своїй дочці, що і призвело до виникнення заборгованості.

У зв’язку із наявною заборгованістю, державним виконавцем Тисменицького районного відділу державної виконавчої служби Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) винесено постанови про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві: виїзду за межі України, керування транспортним засобам, полювання та користування зброєю.

Найбільш дієвим засобом впливу виявилось обмеження у праві керування транспортним засобом.

Після того як, працівники поліції вилучили посвідчення водія, боржник сплатив всю суму заборгованості по аліментах у сумі 55 645,88 грн., з яких 37 097,25 грн.- заборгованість по аліментах та 18 548,63грн.- штраф за несплату аліментів.

Нагадуємо, що в Україні працює Єдиний реєстр боржників. Відповідно до ч. 1 ст. 9 Закону України «Про виконавче провадження», Єдиний реєстр боржників — це систематизована база даних про боржників, що є складовою автоматизованої системи виконавчого провадження та ведеться з метою оприлюднення в режимі реального часу інформації про невиконані майнові зобов’язання боржників та запобігання відчуженню боржниками майна.

Відомості про боржників, включені до Єдиного реєстру боржників, є відкритими та розміщуються на офіційному веб-сайті Міністерства юстиції України.
До переліку боржників потрапляють особи, які мають заборгованість за виконавчими провадженнями про стягнення аліментів понад 3 місяці.