Загадкові, химерні, казкові, мальовничі, дивовижні… Найкрасивіші палаци і замки взимку


Просто красива підбірка, що складається з фото старовинних замків і палаців. Всі знімки зроблені взимку в різних країнах і містах.

У Північному Йоркширі, в двадцяти п’яти кілометрах на північ від Йорка, знаходиться цей величний і прекрасний замок Касл-Ховард (Castle Howard). Це родовий маєток сімейства Говардом, англійських аристократів, пише Всвіті

Замок Хоеншванґау розташований в південній Баварії трохи північніше кордону з Австрією. У перекладі з німецької «Schloß Hohenschwangau» звучить як «Високий лебединий край». Резиденція була побудована за наказом Максиміліана II Баварського. Тут ріс і виховувався його син Людвіг.
Замок Хоеншванґау

Замок Нойшванштайн розташований недалеко від замку Хоеншванґау. Це найбільш відвідуване місце туристами на півдні Німеччини.
замок Нойшванштайн (14)

На східному березі річки Медуей в графстві Кент можна побачити чудовий Рочестерський замок.

Шотландський замок Крегівар був побудований в сімнадцятому столітті. Будова має сім поверхів. Під час Першої Світової війни тут розташовувався госпіталь для поранених солдатів.
282693819_1c9c1cff77_b

У Карпатах поблизу румунського міста Синая на шляху, який у часи Середньовіччя з’єднував Трансільванію і Валахію, височить Замок Пелеш. Будівництво почалося в 1873 році і завершилося до 1914. Стиль замку можна охарактеризувати як неоренесанс. На даний момент будова відноситься до історичних пам’ятників.
4401983536_b998338679_b
Romania-Peleisor_Castle_winter_Wallpaper

У місті Моріцбург всього в чотирнадцяти кілометрах від Дрездена знаходиться заміська резиденція саксонських курфюрстів будинку Веттинів.

Замок Локет — неприступний замок Богемії, Чехія
Замок Локет (Hrad Loket) (1)

У графстві Нортумберленд (північ Англії) розташована головна резиденція герцога Нортумберленда – замок Алник.
NC750_341239646

Празький Град – старовинна фортеця в Чехії. Раніше в ній жили місцеві королі і деякі імператори Священної Римської імперії. Зараз це резиденція президента. Вважається найбільшою у світі. Припускають, що Празький град також найбільший замок у Європі.
5292702793_3dfa8bec22_o

PragueJanuarysnow_011813_-278

Між французькими містами Комп’єнь і Вілле-Котре на лісовій окраїні знаходитьсязамок П’єрфон.

В історичній частині іспанського міста Сеговія можна побачити фортеця Алькасар. Вона височіє на скелі в місці злиття двох річок Ересма і Кламорес. У різний час фортеця служила для різних цілей. Вона була і королівською резиденцією, і в’язницею, і артилерійської академією. Цей замок читається одним з найкрасивіших старовинних будівель в Іспанії.

На фото знаменитий Катерининський палац, розташований в околицях Санкт-Петербурга. Колишнє імператорська володіння.

Балморал – замок англійських правителів в Шотландії.
DSC-0989

На знімку «Ластівчине гніздо». Цей замок давно вже став «візитною карткою» ПБК. Розташований на прямовисній 40-метровій Аврориній скелі мису Ай-Тодор в українському селищі Гаспра.

Це покинутий замок Міранди. Споруда дев’ятнадцятого століття. Знаходиться на території Бельгії.

Підгорецький палац, Україна. Цей замок, побудований між 1635-м і 1640-м, був колись багато обставлений, але під час Першої світової війни солдати знищили всю розкіш інтер’єру.
19-02-2013_10

Фортеця Фесте Кобург, одна з найбільших фортець Німеччини
Фортеця Фесте Кобург, одна з найбільших фортець Німеччини (4)

Неповторний середньовічний замок Хоенверфен, Австрія
castillo-mow-cop-inglaterra-2

Замок Бодіам, один з численних свідків неспокійної історії Англії
Bodiam-Castle-snow-original

Замок білого мармуру або замок Інуяма, один з найстаріших замків Японії
g39-t

Дивовижний замок Корвінів, шматок загадкової Трансільванії, Румунія
Castelul_Corvinilor

Хотинська фортеця, Україна
dsc04347w

Замок Драхенбург стоїть на правому березі Рейну, на схилі гори Драхенфельс, від якої і отримав свою незвичайну назву
Казковий замок Драхенбург (10)

Замок Ейлен Донан – це відомий культовий замок Шотландії, розташований на острові в місці, де три великих морських озера зустрічаються один з одним.
eilean-donan-castle-after-a-winter-storm-justin-foulkes

Замок Мон Сен-Мішель – один з найромантичніших замків старого світу. Мон-Сен-Мішель – острів-фортеця, названа архітектурною перлиною християнства. Зачаровує контур веж острова став найвідомішим з усіх об’єктів Франції внесених до списку ЮНЕСКО.
france_04

На східному узбережжі Шотландії, в двох милях від Стонхейвена, височить неприступний стрімчак, на вершині якого і стоїть замок Данноттар.
castle-dunnottar-scotland-photo-11-1024x682

Збаразький замок – фамільна резиденція князів Вишневецьких
Збаразький замок – фамільна резиденція князів Вишневецьких

Замок Бран, або Замок Дракули — знаходиться у селі Бран адміністративному центрі комуни Бран, повіті Брашов у Румунії в 30 км від м. Брашов.
Bran-Castle