Закарпатські школярі штурмують мерію


Число протестуючих під стінами Ужгородської ОДА постійно збільшується

Закарпатські школярі вийшли пікетувати мерію Ужгорода та ОДА з вимогами повернути їм шкільні канікули.

Як повідомила "Сегодня" мама однієї зі школярок Людмила Орос, мітинг розпочався близько дев'ятої ранку на площі перед Ужгородською міськрадою. За середніми підрахунками, на мітинг зібралося близько двох тисяч школярів з родителями, проте їх число постійно збільшується. Діти скандують: «Владу - на мило» і «Поверніть нам канікули!».

За словами Орос, не дочекавшись мера Віктора Погорєлова, який , згідно з офіційними даними , відсутня сьогодні в місті , обурені учні намагалися взяти міськрада штурмом.

Після спроби штурму до пікетників вийшов заступник мера Юрій Беляков , але нічого не зміг пояснити обуреної стороні. Через це в Белякова полетіла пластикова пляшка з водою.
«Потім натовп протестуючих дітей вирушила губернатора оголосити свої вимоги під вікна. Не дочекавшись відповіді представників Закарпатської ОДА , діти повернулися на площу перед мерією», - додала Орос.

Як повідомила «Сегодня» директор департаменту освіти , молоді та спорту Маріанна Кляп, у п'ятницю, 25 жовтня, губернатор Закарпатської області Олександр Ледида рекомендував все навчальним закладам області перенести осінні канікули на зимовий час з цілю економії опалення у шкільних приміщеннях. Це рішення підтримали школи всього Закарпаття, крім міста Мукачева, до цих пір не визначився Рахівський район.