Залучення інвестицій - один з основних пріоритетів діяльності для прикарпатських ОТГ


Про перспективи розвитку об’єднаних територіальних громад області йшлось на підсумковому засіданні Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття, яке відбулось у Тлумачі.

Голова правління агенції Ігор Довірак відзначив позитивну динаміку співпраці керівників ОТГ у рамках асоціації, інформує прес-служба ОДА.

«Завдяки спільній та скоординованій роботі нам вдалося досягнути вагомих успіхів та результатів. Це стосується як діяльності із залучення зовнішніх фінансових ресурсів, так і розробки ефективних законодавчих ініціатив», - сказав він.

На зустрічі було обговорено результати діяльності інституції у 2018 році, а також визначено пріоритети та завдання на наступний рік. Виконавчий директор агенції Максим Чопей поінформував присутніх про діяльність з написання проектів для прикарпатських ОТГ, а також розповів про реалізацію заходів з енергоефективності.

Визначаючи пріоритети спільної діяльності, співрозмовники наголошували на важливості створення сприятливого інвестиційного клімату в ОТГ, а також активізації інноваційних процесів.

«Для того, щоб зацікавити інвестора, необхідно створити якісне економічне підґрунтя. Забезпечення дохідності інвестицій – це основна передумова для співпраці з інвесторами», - підкреслив Максим Чопей.

У той же час сторони обговорили й шляхи подальшого розвитку відносин. Було підкреслено взаємну зацікавленість у продовженні співпраці. Ігор Довірак запропонував об’єднати зусилля задля реалізації спільних ініціатив.

У свою чергу, директор Івано-Франківського ЦРМС Руслан Панасюк відзначив ефективну діяльність агенції та запевнив голів ОТГ у подальшій підтримці.

Окрім того, у рамках зустрічі очільник Тлумацької ОТГ Роман Круховський розповів присутнім про здобутки своєї громади. Він ознайомив присутніх із роботою освітніх та медичних закладів, розповів про перспективами розвитку. За його словами, завдяки процесу децентралізації нині у його громаді відчутні добрі сигнали економічного зростання. Окремо очільник ОТГ висловив подяку фахівцям ІФ ЦРМС за допомогу у підготовці стратегії розвитку.