Занадто розслабились. У Франківську зростає захворюваність на Covid-19


Про це під час щоденного брифінгу повідомив міський голова Руслан Марцінків.

За словами міського голови, минулої ночі в Івано-Франківську не було летальних випадків від коронавірусу, втім збільшилась кількість госпіталізованих з підозрою.

"На жаль, збільшується кількість пацієнтів. В міську клінічну лікарню №1 вчора поступили 11 пацієнтів, в ЦМКЛ - 7 пацієнтів, обласну інфекційну - 2 франківців і в легеневий диспансер - 2 франківців. Тож маємо ріст захворюваності. Це означає, що ми занадто розслабились. Карантин послаблюється, але це не означає, що можна ігнорувати заходи безпеки. Загалом у нас вже 445 підтверджених випадків в Івано-Франківську, з них 144 особи перебувають в наших медзакладах", - сказав мер. 

Також очільник Франківська повідомив, що в ЦМКЛ вже почали проводити тестування ІФА. Але потрібно не забувати, що найточнішою є ПЛР-діагностика. 

Окремо міський голова звернувся з проханням до пенсіонерів не кататися без нагальної потреби в громадському транспорті.

"Прошу людей літнього віку обмежити поїздки в міському громадському транспорті без нагальної потреби. Особливо до 10 і після 16 години. Адже в автобусах тільки сидячі місця. Дайте можливість тим хто працює, спокійно їхати на роботу чи додому", - попросив мер.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!