Запуск додатку до смартфонів про Івано-Франківськ: Держказначейство затримує кошти, а ООН питає «де гроші?»


Кілька місяців тому на одній із прес-конференцій міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус повідомив, що управління економічного та інтеграційного розвитку працює над реалізацією проекту «Створення мобільних додатків для смартфонів та планшетів з інформацією про Івано-Франківськ, виконавчу владу міста, адміністративні послуги».

За словами Віктора Андрюсовича, запрацювати він мав би вже з початку вересня. Та за вікном жовтень, а про мобільний додаток «ні слуху, ні духу».

Кореспондент «Бліц-Інфо» поцікавився в управлінні економічного та інтеграційного розвитку Івано-Франківського міськвиконкому, коли ж запрацює обіцяний мером додаток?

«На сьогодні єдина проблема, що гальмує запуск – затримки коштів Держказначейством. Гроші на нього ПРООН вже давно виділені, та до нас вони ще не дійшли. Вже буде скоро 40 днів, як казначейство не пропускає кошти. Зауважу, що представники ПРООН телефонують через день із запитанням «Де ж ви поділи наші гроші?». А ми їм кажемо, що то були ваші гроші, а тепер це гроші Казначейства»,- пробує пожартувати в цій складній ситуацію начальник управління економічного та інтеграційного розвитку Богдан Білик.

Богдан Білик висловлює надію, що до кінця року обіцяний додаток все ж запрацює.

«У Держказначейство вже й самі не знають, коли ті гроші будуть. Нарікають, що це Київ регулює, а Київ на наші прохання не реагує. Але думаю, що до кінця року обов’язково мусимо запустити цей додаток, в іншому разі ПРООН ті гроші відберуть. Хоча, вже як відберуть, то вже напевно і їм не віддадуть», - роздумує Богдан Білик.

За словами чиновника, ціна питання  -  близько 90 тисяч гривень.