Заручники сусідів: На Вовчинецькій кілька квартир вже тиждень без газу


На вулиці Вовчинецькій, 26 мешканці кількох квартир вже тиждень живуть без газопостачання.

В редакцію Бліц-Інфо звернулась мешканка будинку, пані Ярослава. Жінка розповіла, що минулого тижня на під'їзді з'явилося оголошення від газовиків про профілактику у будинку.

"Я готувала їсти і з балкону побачила, що газовики несуть драбину, як раптом пропав газ. Запитала їх чому виключили газ, сказали - профілактика. Потім вони почали нам розповідати, що пропускає газ і треба врізатися в обхід першої квартири. Нічого нам не кажуть, коли буде газ. В тій квартирі ніхто не проживає, власники в Києві і Львові. А газовики обіцяють подати газ, коли будуть всі мешканці. Ходять кожен день, але нічого не змінюється. Як ми маємо жити без газу?", - обурюється жінка. 

В Івано-Франківськгазі кореспондентці Бліц-Інфо підтвердили, що газ відключили через одну з квартир. Зокрема, за словами головного інженера ПАТ «Івано-Франківськгаз»  Володимира Монюка, під час обстеження на одному зі стояків виявили значне падіння тиску в системі.

"Це може свідчити про витік газу. Тому для відновлення газопостачання працівникам «Івано-Франківськгазу» необхідно обстежити всі квартири. Наразі, через ненадання доступу або відсутність мешканців, не обстежено квартиру № 1. Прохання до власника даної квартири, зателефонувати в аварійно-диспетчерську службу за номером 104, щоб фахівці могли виконати усі необхідні роботи та відновити газопостачання", - каже головний інженер.

Тож мешканцям залишається тільки чекати, що горе-сусіди таки приїдуть і пустять газовиків у квартиру.