Засідання суду над поліцейськими-вбивцями 5-річного хлопчика: онлайн-трансляція


Голосіївський районний суд Києва почав розглядати справу про прийняття запобіжного заходу двом поліцейським, яких підозрюють у вбивстві 5-річного хлопчика Кирила у Переяславі-Хмельницькому.

Прокуратура вимагає тримання під вартою їх без права внесення застави, пише 24 канал.

Під будівлю суду стягнули кілька сотень силовиків. Вранці туди прибули чотири автозаки і декілька автобусів з нацгвардійцями. Активісти під судом поки що не зібралися.

Справу поліцейських-вбивць розглядає суддя Чередніченко Наталія.

Підозрюваними є старший сержант Володимир Петровець та лейтенант Іван Приходько. На момент скоєння злочину вони були у стані сильного алкогольного сп'яніння.

Суд обирає запобіжний захід підозрюваним у вбивстві 5-річного хлопчика: відео онлайн-трансляції

Перед засіданням суду їм вручили нові повідомлення про підозри, перекваліфіковані хуліганства на умисне вбивство. За статтею про вбиство малолітньої дитини підозрюваним загрожує від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.

Суддя першим розглядає справу одного підозрюваного – Івана Приходька. Прокуратура наполягає на тому, що повинен бути обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави терміном на 60 діб. Наполягають саме на тцьому, тому що лейтенант Приходько ніс службу у правоохоронних органах і, ймовірно, може впливати на свідків та експертів.

Адвокат Приходька просив домашній арешт для підозрюваного, а адвокат сім'ї загиблого хлопчика – тримання під вартою.