Заступник голови ІФ ОДА Роман Іваницький: «Захист прав та інтересів дітей – це одне з важливих питань розвитку нашого суспільства»


22 жовтня 2013 року відбулось спільне засідання координаційної ради облдержадміністрації з питань дітей та колегії служби у справах дітей облдержадміністрації під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Романа Іваницького.

В нараді прийняли участь керівники управлінь облдержадміністрації, служб у справах дітей райдержадміністрацій, виконавчих комітетів міських рад  міст обласного значення.

Розглянуто ряд важливих питань. Зокрема йшлося про реалізацію державної політики з питань захисту прав та інтересів дітей, в тому числі, щодо розвитку сімейних форм виховання дітей, їх усиновлення, про попередження дитячої бездоглядності, організацію роботи з дітьми, які опинились в складних життєвих обставинах, попередження жорстокого поводження з дітьми, насилля над ними та про виконання рішень координаційної ради та колегії служби у 2013 році.

Перед присутніми виступили заступник голови облдержадміністрації Роман Іваницький, начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Іван Ковалик, заступник начальника служби у справах дітей облдержадміністрації Руслан Головатий.

«Захист прав та інтересів дітей – це одне з важливих питань розвитку нашого суспільства і ми повинні прикласти максимум зусиль, аби забезпечити дитинство дітям, які в силу певних обставин потрапили у складні життєві обставини. Президент України поставив чітке завдання перед органами влади тож ми маємо злагоджено працювати керуючись Указами та дорученнями Президента України в частині захисту прав та інтересів дітей, розвитку сімейних форм виховання дітей, попередження дитячої бездоглядності», – наголосив заступник голови облдержадміністрації Роман Іваницький.

За підсумками наради рекомендовано керівникам райдержадміністрацій та виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення проаналізувати питання захисту прав та інтересів дітей, розвитку сімейних форм виховання дітей, попередження дитячої бездоглядності на чергових нарадах.

За результатами наради вирішено: посилити роботу щодо влаштування дітей в сім’ї, зокрема, віком від 6 до 17 років включно; намагатися не допускати влаштування дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування в інтернатні заклади (окрім спеціалізованих); не допускати  безпідставного відібрання дітей із сімей та влаштування їх до закладів інтернатного типу; здійснювати належний контроль за умовами виховання та проживання дітей, які були усиновлені, дітей, які виховуються в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу; вжити додаткові заходи щодо попередження дитячої бездоглядності; забезпечити  висвітлення питання захисту прав та інтересів дітей, розвитку сімейних форм виховання дітей, попередження дитячої бездоглядності в засобах масової інформації, в т.ч. на Веб-сторінках.

По завершенню спільного засідання координаційної ради облдержадміністрації з питань дітей та колегії служби у справах дітей облдержадміністрації службою у справах дітей облдержадміністрації організовано нараду-семінар з питань організації роботи по розвитку сімейних форм виховання дітей, попередження дитячої бездоглядності, роботи з дітьми, які опились в складних життєвих обставинах, захисту прав та інтересів дітей.