Завдяки претензійно-позовній роботі івано-франківських міндоходівців до бюджету сплачено 4,7 мільйони гривень


Це у 4,3 рази більше від суми, що надійшла до бюджету після судового розгляду справ за підсумками семи місяців торік, – повідомили у юридичному відділі міської ДПІ.

«Ця динаміка підтверджує обгрунтованість наших претензій до тих платників податків, котрі укладають сумнівні та ризикові угоди, намагаються ухилитися від сплати податків через фіктивне банкрутство, або ж уникають сплати податкових боргів», – зазначає начальник юридичного відділу Надія Ковтун.

За словами посадовиці, важливо, що цього року простежується тенденція до зменшення кількості судових справ за позовами органів Міндоходів до суб’єктів господарської діяльності. Протягом семи місяців минулого року на розгляді перебувало 367 справ за позовами органів ДПС до платників податків. За аналогічний період цього року таких справ лише 135, тобто у 2,7 разів менше.

«А це свідчить про те, що бізнес і фахівці Міндоходів отримали можливість для неупередженого досудового врегулювання всіх суперечливих питань», – підкреслила Надія Ковтун.