Завершився VIII-й сезон безкоштовних екскурсій в Івано-Франківську


Напередодні дитячою інтерактивною мандрівкою «Івано-Франківськ – місто для дітей» завершився в Івано-Франківську VIII-й сезон безкоштовних екскурсій, який тривав чотири місяці – з 12 травня по 29 вересня.

Усього проведено 23 тематичні екскурсії, які були присвячені історичній, архітектурній, мистецькій, сакральній спадщині, видатним особистостям, романтичним і модним локаціям міста, повсякденному життю, легендам тощо.

Гасло проекту в 2019 році – «Креативимо разом».

Організатори – управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції туризму та інвестицій облдержадміністрації та гіди Івано-Франківщини – запропонували мешканцям та гостям обласного центру вже не тільки традиційні тематичні екскурсії, а комплексну, насичену, інтерактивну і різноманітну програму.

Уперше було проведено екскурсії польською і англійською мовами, велосипедну, вечірню екскурсії та екскурсію для осіб з обмеженими можливостями, дві дитячі інтерактивні мандрівки з відвідуванням наукового містечка «Нова енергія».

Загальна кількість екскурсантів цьогоріч становить понад 650 осіб.

Найбільш популярними екскурсіями стали: «Легенди старого Станиславова», «Вечірні вогні Франківська», «Франківськ Який Треба Берегти: екскурсія відреставрованими дверима», «Франківськ романтичний», «Проміння сонячного Франківська: вплив планування простору на атмосферу міста», «Станиславів модний: що було у тренді протягом століть», «Сакральні пам’ятки Станиславова XVIII ст.».

Облдержадміністрація висловлює вдячність гідам, які долучились до проекту: Володимиру Устинському, Наталії Гугіль, Петру Гаврилишину, Марії Козакевич, Івану Бондареву, Ярославу Михальчуку, Тарасу Маланюку, Людмилі Жирак, Роману Чорненькому, Анні Гаранжі, Тарасу Нагірному, Юрію Дем’яніву, Лілії Гоголь, Роману Водвуду, Наталії Мальковій, Ярославу Коретчуку, Андрію Костишину, Тетяні Воскобойніковій, Богдану Семківу, Мирославі Нодь, Ірині Дарвай та екскурсоводам «Нової енергії».

Нагадаємо, більшість екскурсій були загальнодоступними, окрім тих, які потребували реєстрації (дитячі і велосипедна екскурсії). Щоб дізнатися про Івано-Франківськ, його історію і сьогодення не потрібно було ні жодних особливих запрошень, ні виконання будь-яких умов. Досить просто прийти до міської Ратуші будь-якої неділі о 12:00.