Завгоспу Одеського коледжу, де трапилась пожежа, повідомили про підозру


120 Завідуючій господарством Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, де під час пожежі загинуло 16 осіб, повідомили про підозру у службовій недбалості.

За інформацією слідства, через неналежне виконання службовою особою своїх безпосередніх обов’язків щодо забезпечення пожежної безпеки у приміщенні освітнього закладу виникла пожежа. Через її трагічні наслідки загинуло 16 людей. Про це повідомляє пресслужба ОГП.

Так, у червні 2014 року співробітники ДСНС України в області склали акт про грубі порушення законодавства про пожежну безпеку та винесли припис про їх усунення. Завідуюча господарством, на думку слідства, не вжила заходів щодо фактичного усунення наявних порушень та не забезпечила можливість безперешкодної евакуації учнів і персоналу в день трагедії.

Незважаючи на наявність не усунутих порушень вимог пожежної безпеки, вказана особа, як член комісії, погодилась з її висновком про готовність учбового корпусу коледжу до нового навчального року.

Наразі вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу.

Нагадаємо, пожежа у будівлі Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу сталася 4 грудня. Жертвами пожежі стали 16 людей. З них двоє померли в лікарні, ще чотирнадцять були знайдені на місці трагедії.