Завтра ховатимуть одного з туристів, що замерз на Піп Івані


У п'ятницю, 22 лютого під час сходження на Піп Іван загинули двоє коломиян 60-річний Павло Вінтонюк та 24-річний Роман Беркещук.

Роман Беркещук у свої 24 мав неабиякий досвід сходження на вершини, адже вже встиг підкорити багато гір п’ятитисячників - Монблан, Казбек та інші.

Сьогодні в домі Романа служитимуть два парастаси о 18:00 та о 20:00.  У вівторок, 26 лютого, похорон почнеться о 10:00 із дому померлого, що в с. П’ядики, інформує Бліц-Інфо.

"Ця трагедія торкнулася всіх, хто знав наших альпіністів, а особливо родичів та близьких. Дуже шкода, прийміть наші співчуття. Немає слів як висловити скорботу. Вони багато значили у нашому житті. З молитвою та болем в серці ніколи не забудемо …",- пишуть на сторінці Карітасу Коломиї.

Як пізніше повідомили Бліц-Інфо, завтра також прощатимуться з 62-річним Павлом Вінтонюком - багаторічним керівником Станції юних туристів у Коломиї, який й сам неодноразово піднімався у Карпати взимку. Псалтир читатимуть сьогодні о 19:00 у каплиці церкви Святого Архистратига Михаїла. Похорон - завтра, о 13:00.

Світлина від Павла Вінтонюка.

Нагадаємо, у п'ятницю, 22 лютого о 20.30 до пошуково-рятувальної групи, що на горі Піп Іван з проханням про допомогу звернулась група туристів. Троє вже були зі значними обмороженнями, з яких двоє вже не подавали ознаки життя, транспортували  до рятувального пункту. Ще 5 туристів могли рухатись самостійно.

О 5.30 23 лютого, аби супроводити групу туристів до підніжжя гори туди відправили рятувальників Івано-Франківського, Косівського та Верховинського відділень. Та евакуації завадила негода - у горах сильний мороз, вітер та хурделиця.

Двох туристів таки довелось спускати через важкий стан. Зараз вони вже у лікарні з обмороженням. В одного з них січені рані обличчя. 

Решту туристів було вирішено спускати 24 лютого. Рятувальну операцію розпочали о 07:30. Про це пише управління ДСНС в Івано-Франківській області. На щастя, вони добрались до урощища Погорілець без пригод. Також доставлено тіла 2 туристів та передано працівникам правоохоронних органів.

До теми: Рятувальники припустили, що могло призвести до трагедії у Карпатах

Стали відомі імена туристів, що загинули від холоду у Карпатах