Завтра у Франківську стартує зимовий сезон ґрантової програми Urban Space


Із 15 грудня до 15 січня триває сезон подачі на ґранти від громадського ресторану Urban Space 100.

Проекти, що подаються на конкурс, мають бути некомерційними, приносити користь місту та реалізовуватися в  Івано-Франківську. Сума ґранта — необмежена.

    Для того, щоб взяти участь у конкурсі, потрібно:

  1. Зайти на сайт ресторану та ознайомитися з умовами програми.

  2. Завантажити ґрантову заявку та заповнити її.

  3. Зняти коротке відео про свій проект.

  4. Відправити заявку та відео одному зі співзасновників громадського ресторану Urban Space 100 через e-mail або Facebook (перелік засновників є на сайті).

  5. У випадку, якщо не отримали відповіді від одного співзасновника, —  надіслати заявку та відео іншому співзасновнику.

«На першому етапі кожен співзасновник громадського ресторану Urban Space 100 сам обирає, який проект підтримати, — розповідає координатор програми Urban Space Марта Гладка. — У випадку, якщо проект сподобався, він чи вона викладає його у закриту групу співзасновників на загальне голосування, — там обирається шорт-лист фіналістів. А вже на загальних зборах співзасновників шляхом відкритого голосування обирають проекти, які  отримають грант».

Нагадаємо, що фонд ґрантової програми формується з чистого квартального прибутку громадського ресторану Urban Space 100 (на проекти спрямовується 80% чистого прибутку). Сума ґранта необмежена. На сьогодні «найдорожчий» підтриманий проект — «Мотузковий парк для дітей з тяжкими порушеннями мовлення та аутизмом» на суму 72 200 грн.

Загалом за майже 4 роки діяльності програми було підтримано 84 проекти на  суму 1 951 294,55 грн.

Громадський ресторан Urban Space 100 заснований у 2014 році. Він є прикладом соціального підприємництва та реалізується платформою «Тепле Місто».