Збірник "Листопадовий зрив" у тестах та інтелектуальних іграх вийшов у Франківську


Вийшов друком збірник тестових завдань та інтелектуальних ігор «Листопадовий зрив»

Це вже третій посібник тестів, який видали в рамках книговидавничого проекту «Перший рукопис», засновниками якого є Богдан Томенчук, Ольга Бабій, Микола Палій, Ростислав Держипільський і Ольга Деркачова. Першу книжку присвятили життю та творчості Івана Франка, другу – непростій біографії Василя Стуса, пише Галичина.

Збірник «Листопадовий зрив», в якому епізоди історії постають у тестових завданнях та інтелектуальних іграх, приурочили до 100-річчя ЗУНР. Упорядником видання став завідувач відділу суспільних дисциплін лабораторії суспільно-філологічних дисциплін Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Валерій Островський.

«Ідея народилася ще два роки тому, і дуже доречно в полі зору «Першого рукопису» з’явилися напрацювання Валерія Островського, – коментує директор Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти Богдан Томенчук. – Ідея базувалася на такій думці: білборди вицвітають, а книжка, легендована в дитяче середовище, – то реальний стрибок у майбутнє, реальна робота на виріст». 

Посібники розповсюдять у школах області. За словами Богдана Томенчука, збірник тестів стане чудовим доповненням на уроках історії України в школах та в позакласній роботі.

«Учителю залишиться додати своє вміння організовувати навчання не тільки від букви до букви, а й від смислу до смислу», – наголосив Б. Томенчук.