Здай кров і виграй велосипед: прикарпатців закликають долучитися до акції "Будь донором"


Прикарпатців закликають долучитися до акції "Будь донором".

Такий захід відбувається в Івано-Франківську вперше. Мета проєкту – популяризація донорського руху та процесу здачі крові для потребуючих. Окрім того, така ініціатива приведе до порятунку життів, йдеться в сюжеті ТРК “3 студія”.

"У вересні по всій Європі та країнах партнерах ЄС відбуваються "Дні Європи". Цьогоріч тематика - кампанія з донорства крові. Міста України погодилися долучитися до акції",- каже експерт програми "Румунія-Україна 2014-2020" Юліан Андріяш.

До акції долучились чотири українські міста: Чернівці, Івано-Франківськ, Ужгород, та Одеса. Одночасно захід відбувається і в Румунії.

В Івано-Франківській обласній станції переливання крові кажуть, що проблем немає і на Прикарпатті крові не бракує. Щодня тут приймають мінімум 25-30 осіб. За рік здають кров понад 6 тисяч жителів області.

Для кожного учасника кампанії організатори підготували подарунки. Окрім того кожен донор автоматично зареєстрований для участі в розіграші гірського велосипеда. Розіграш відбудеться 26 вересня на Фейсбук-сторінці програми.