Зеленському пропонують на Прикарпатті легалізувати марихуану


В Україні пропонують легалізувати медичну марихуану, а у двох прикарпатських районах — повністю.

Відповідну петицію до президента України зареєстрував прикарпатець Андрій Девда.

У петиції йдеться про те, що потрібно йти в ногу з часом і не відставати в плані медицини від провідних розвинутих країн світу, де часткова чи повна легалізація вже доконаний факт.

Як приклад, Девда приводить декілька кран: Канада, США (в медичних цілях легалізовано в штатах: Аляска, Аризона, Арканзас, Вермонт, Вашингтон, Гаваї, Делавер, Іллиноіс, Колорадо, Коннектикут, Массачусетс, Мічіган. Монтана, Мэн, Невада, Нью-Гэмпшир, Нью-Джерси, Нью-Мексико, Орегон, Род-Айленд, Північна Дакота, Флорида і рекреаційних в штатах: Аляска, Вашингтон, Каліфорния, Колорадо, Массачусетс, Мен, Невада, Орегон і округ Колумбия), Нідерланди, Уругвай, Аргентина, Чехія, Мексика, Грузія, Іспанія, Бразилія, Португалія, Перу, Австрія, Північна Корея та ін.

"Для стимулювання туризму і розвитку депресивних гірських районів, прошу на окремих територіях, а саме Косівському і Верховинському районах Івано-Франківської області і Рахівському районі Закарпатської області в пробному порядку (терміном 10 років), ввести повну легалізацію конопель і супутніх продуктів з копіюванням норм і свобод із закону "про легалізацію" країни Канада.

Всі податкові збори від даного закону "повної легалізації за канадським сценарієм", направити на розвиток освіти, інфраструктури і культурних об'єктів регіону.

Дана законодавча ініціатива збільшить туристичний потік в даний карпатський туристичний регіон з країн Східної Європи і ближнього зарубіжжя приблизно на 1 мільйон туристів в рік.

Викрита 11 вересня в Косівському районі с. Стопчатів, найбільша в історії Прикарпаття плантація конопель, розміром 4 га на якій росло 100 тис. рослин є підтвердженням тому, що такий бізнес на даних територіях існує, тільки доходи від нього йдуть кримінальним структурам, в той час, коли могли б слугувати на благо місцевим громадам", - зазначає Девда.

Окрім того пропонується на всій території України дозволити, продаж медичної марихуани та лікарських продуктів виготовлених на її основі.

"Дана законодавча ініціатива надасть тяжко хворим альтернативний вибір, на сьогодні доведена ефективність канабіноїдів для лікування хронічних болів у дорослих і побічних ефектів хіміотерапії, у ракових хворих застосування ТГК у вигляді олії або в таблетках давало такий самий знеболювальний ефект, як кодеїн, канабіноїди допомагають дітям з певними видами епілепсії, людям з посттравматичним стресовим розладом, пацієнтам з онкологічними патологіями і тд", - йдеться у петиції.

До теми: Парники на кілька гектарів: На Косівщині виявили рекордну плантацію марихуану

Все було організовано дуже професійно: Подробиці викриття плантації марихуани

Охоронця наркоплантації на Косівщині взяли під варту з можливістю застави

Думав, що то будуть квіти, - агроном яблунівських теплиць з марихуаною