Зеленський підписав закон про відтермінування штрафів для "євробляхерів"


Президент України Володимир Зеленський підписав закон про відтермінування штрафів за нерозмитнені авто на єврономерах ще на 90 днів.

Про це повідомляється на порталі Верховної Ради.

"20.09.2019. Повернуто з підписом від Президента", - зазначено у картці законопроєкту №1030 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відтермінування застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України".

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада України 12 вересня ухвалила закон, відповідно до якого штрафи для власників нерозмитнених авто відтерміновуються ще на 90 днів. Законопроєкт №1030 пропонує збільшити з 270 до 360 днів строк, протягом якого власники авто на єврономерах можуть розмитнити авто без штрафів.

Раніше депутати вже відтерміновували на 3 місяці, до 22 серпня, запровадження штрафів для власників авто на єврономерах.

8 листопада 2018 року Верховна Рада ухвалила закони, що встановлюють пільговий термін (тимчасовий) розмитнення автомобілів і посилюють відповідальність громадян за використання автомобілів на єврономерах. За керування нерозмитненим автомобілем з іноземною реєстрацією передбачено штраф до 170 тис. грн.

На нараді з питань розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією, яка відбулася 21 серпня в Мінінфраструктури, було вирішено за час відтермінування санкцій, яке запропонував Президент Зеленський, розробити новий законопроєкт про порядок розмитнення авто.