Зеленський погоджується обмінювати полонених "всіх на всіх", але потрібно уточнити списки


І повернення полонених варто розпочати з моряків.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що йому до вподоби ідея обмінятися всіма полоненими на території РФ і на окупованих територіях Донбасу і Криму, проте потрібно уточнити списки людей. А спершу варто зайнятися українськими моряками. Про це Володимир Зеленський заявив у відео "Відверто з Президентом" на своєму YouTube-каналі, пише 112.

"Президент Російської Федерації мені сказав, що "я бачу вирішення питання полонених моряків всіх на всіх. Я йому відверто сказав, що всіх на всіх я з радістю. Але є одна ситуація, що список саме всіх тих хлопців, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях не співпадає зі списком людей, які контролюють наші окуповані території. Тому всіх на всіх ми обов’язково зробимо, але давайте спочатку повернемо тих, хто є в Росії, в Криму, і почнемо з моряків", - говорить Зеленський.

І підкреслив, що повернення моряків – це важливий крок до встановлення діалогу і до припинення війни.

Нагадаємо, що 17 липня Росія продовжила арешт українских полоненим морякам, які були затримані 25 листопада 2018 року із застосуванням зброї захопили в районі Керченської протоки український рейдовий буксир "Яни Капу" і малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь" ВМС ЗСУ, які прямували з Одеси до Маріуполя.