Зелений лабіринт та гірка для санчат: Франківцям представили концепцію розвитку парку


Вчора, 20 грудня обговорили концепцію розвитку міського парку. Впродовж п'яти років триватимуть роботи з облаштування та реконструкції головної відпочинкової зони.

 Усі кроки виконуються в межах визначеної концепції, щоб створити єдиний відпочинковий простір.

Як наголосила директор КП "Центр розвитку міста та рекреації" Руслана Василюк, всі зміни, що проводитимуть в міському парку призначкені для того, щоб максимально використати площу.

 "Франківський парк – це пам'ятка садово-паркового мистецтва, тому якихось глобальних перетворень не буде. Ми прагнемо максимально зберегти його історичну цінність. Додати деякі інфраструктурні речі – додаткові доріжки, наприклад, щоби збільшити корисну площу парку, бо парк у нас невеликий – усього 24 гектари. Треба максимально цю площу використовувати, щоби зробити і сферу розваг, і спортивну зону, і зону відпочинку, врахувати і потреби активних людей, і батьків із дітьми, і людей у віці".

Архітектор Юрій Столяров, що працює над втіленням пректу, наголошує, що роботи з перетворення рекреаційної зони планувалися на основі закордонного досвіду, зокрема, міста Бостон. Перед тим як її розробити, архітектори вивчили "життя" парку. Тож всі кроки враховують місцеву специфіку та потреби.
 

Таким чином із ключових завдань планується збільшення кількості пішохідних доріжок, облаштування зон для активного відпочинку, зокрема облаштування поля для міні-гольфу, спортивної зони для дорослих. Серед родзинок - облаштування тематичної ділянки - "східний куточок", що вбере у себе японський колорит. Для дітлахів запланували "Лісову школу", а також "зелений лабіринт". Продовжать будівництво велодоріжок. Водойми очищать, облаштують аераційні фонтани та штучні водоспади.

Нове життя міського парку

Як зазначив міський голова Руслан Марцінків, позитивні зміни, що розпочалися в міському парку, - очевидні. Роботи будуть продовжуватися, адже всі вони для того, щоб досягнути однієї мети - створити парк майбутнього - улюбленого місця відпочинку.