Земля надихає: Знамениті европейські дизайнери поїдуть в експедицію Прикарпаттям


30 жовтня - 3 листопада команда з п'яти всесвітньо відомих дизайн-експертів відправиться в першу в історії України дизайн-експедицію по мальовничими куточками Прикарпаття.

Чорнодимлена кераміка, гуцульські килими-ліжники з овечої вовни, вокршоп з виготовлення музичного інструменту трембіта - це лише невелика частина програми туру, який відвідає відважна п'ятірка авторитетних європейських дизайнерів, повідомляє Бліц-Інфо з посиланням на Мarie Сlaire.

Недосліджена Україна, або "Terra Incognita", відкриється своєю гостинністю для групи першопрохідців з Італії, Швеції і Великобританії: архітектора Prada Роберто Бакіокі і прогресивного стиліста з Мілана - Елізи Озіно. Частиною команди також стане Ганна Ліна Лено, «королева скандинавських інтер'єрів», і Мадаліна Асплунд, трендсеттер і блогер шведського журналу Residence. Від Великобританії Україна буде приймати Лауру СНОД - експерта в галузі мистецтва, дизайну та культури, редактора журналу ICON.

Експедиція «Земля надихає», крім того, покликана привернути увагу української та європейської громадськості до проблем збереження та відродження культурної спадщини, зокрема ремісництва.

Завершенням експедиції стане зустріч дизайн-експертів з прогресивною українською ком'юніті. 3 листопада о 16:00 FEDORIV Hub прийме всіх охочих стати частиною дискусії про український дизайні, його минуле і майбутнє, а учасники дизайн-експедиції поділяться живими і справжніми враженнями про Україну.