Землю під Івано-Франківське міське кладовище викуповують у селян за ціною 500 доларів за "сотку"


Минулого року в Івано-Франківську гостро стояло питання щодо розширення міського кладовища.

Керівництво комунального підприємства «Міська ритуальна служба»  заявляло, що місць під поховання немає. І людей ховають на селянських городах. Щоправда, так і не викупивши їх. Звичайно, через відсутність фінансів.

Та сьогодні про проблему фінансів можна на деякий час забути. Як повідомив кореспонденту «Бліц-Інфо» директор КП «Міська ритуальна служба» Роман Микула сесія міськради передбачила на викуп селянських паїв 850 тисяч гривень. З них – 400 тисяч планується використати вже цього року.

«Викуплять землю за ціною близько п’ятсот умовних одиниць за один ар. На цей рік плануються придбати близько одного гектара. Якщо виникне потреба, то більше - гроші у бюджеті передбачені» - розповідає Роман Васильович.

Викуп земельного паю селянина проводиться за такою схемою: спочатку заключають договір між власником землі та сільрадою, який пізніше розглядає сесія міськради. Якщо земля і справді «та» - затверджує рішення щодо виділення фінансів.

Варто зауважити, поки що сесія таких договорів не розглядала. Можливо селяни ще не в курсі, що міськрада має гроші на купівлю їхніх городів. А можливо - не мають бажання їх продавати.