Жертва «валентинівського стрільця» просить суд суворо не карати її кривдника


Суд знову переніс слухання кримінального провадження щодо Віктора Корягіна, який 14 лютого в одному з нічних клубів Івано-Франківсвька вистрелив в обличчя 18-літній студентці Вікторії Пилипів. Підсудний обвинувачується за ч. 2 ст. 15 («Замах на злочин») та п. 7 ст. 115 («Замах на вбивство з хуліганських мотивів») Кримінального Кодексу України.

На вівторкове слухання вже вдруге не з’явилася потерпіла Вікторія Пилипів. «Прошу судове слідство по кримінальному провадженню по обвинуваченню Корягіна проводити без моєї участі. Стосовно міри покарання прошу суд його суворо не карати», - йдеться у поданому потерпілою клопотанні. Аналогічну заяву до суду подала її мати Олена Юращук, яка виступає у провадженні другою потерпілою, пише ГК.

Ще одне клопотання до суду подав адвокат обвинуваченого. У зв’язку з поганим самопочуттям він попросив перенести засідання на інший день. Так суд призначив наступне слухання на 2 серпня 2013 року. До цього часу адвокат повинен надати довідку про те, що не міг брати участь у сьогоднішньому засіданні. За клопотанням прокурора колегія суддів винесла ухвалу продовжити для підсудного міру запобіжного заходу – тримання під вартою – до 23 серпня.

Нагадаємо, внаслідок пострілу з травматичної зброї в обличчя Вікторія Пилипів зазнала важких тілесних ушкоджень - забою головного мозку, множинних переломів лицевих кісток черепа, орбіти гайморової пазухи, скульної кістки та набряку головного мозку.
Особу «валентинівського стрільця» вдалося встановити відразу за допомогою відеокамер нічного клубу. Втім, затримали Віктора Корягіна лише 7 квітня в одному з приватних будинків у Львові. Підсудному загрожує до 15 років в'язниці.

Як відомо, Віктор Корягін - син місцевого кримінального авторитета початку 1990-х на прізвисько Коряга, який понад десять років тому помер від серцевого нападу.