Журналіст газети "Експерс" Богдан Куфрик: "Жодного слова неправди мої читачі від мене не почують"


Богдан Куфрик прокоментував конфлікт з народним депутатом України Юрієм Дерев'янком

Відкритий лист нардепа Юрія Дерев'янка редактору газети "Експрес". Народний депутат України Юрій Дерев'янко, обраний в одномандатному виборчому окрузі з центром в м.Надвірна розповсюдив відкритий лист до редактора газети «Експрес», у якому стве стверджує, що може стати фігурантом статті газети «Експрес» щодо незаконного захоплення землі на березі річки Бистриця міста Надвірна. При цьому, Дерев’янко повідомляє, що журналіст не надав йому право прокоментувати ситуацію.

До теми: Відкритий лист нардепа Юрія Дерев'янка редактору газети "Експрес"

Кореспондент «Бліц-Інфо» звернувся за коментарем до журналіста газети «Експрес» Богдана Куфрика.

«Отримав інформацію, що в Надвірній на підставних осіб роздано шість гектарів землі на березі річки Бистриця. До цієї справи мають відношення люди про котрих вже писали журналісти «Галицького кореспондента» й що до цієї історії має відношення нардеп Деревянко. У четвер, 22 серпня, я кілька разів телефонував нардепу Деревянку, щоб отримати його коментар, однак він не брав трубку. Я писав смс. Тишина. Тож написав у «Фейсбук». А у Дземброні, де я проводив вихідні, мобільний МТС не тягне.

А от пана Дерев’янка попросив б не міряйте всіх його мірками. Журналісти, слава Богу, мають можливість використати всі комунікаційні можливості щоб отримати коментар від фігурантів своїх матеріалів. В тому числі і соціальні мережі. Якщо пан Дерев’янко вибрав інформаційний напад на журналіста, замість надання коментаря, - то це лише його вибір, який ніяк не вплине на те вийде чи не вийде матеріал у світ. Він просто вийде без коментаря Деревянка. І це принципово для мене особисто, бо я сам уродженець Надвірної і жодного слова неправди мої читачі від мене не почують. А розповсюдження Дерев’янком не приватної, а службової переписки лише підтверджує його відмову коментувати інформацію якою я володію»