Жителі Івано-Франківська боргують ТОВ "СТЕК" майже 2 мільйони гривень


Станом на 30 жовтня побутові споживачі заборгували теплопостачальній компанії 1 мільйон 836 тис. гривень за послуги централізованого опалення.

Наразі проблеми з розрахунками має 4397 споживачів.  При цьому 560 споживачів боргують ще з минулого року.

Як повідомили у СТЕК, вони неодноразово зверталися до боржників з проханням розрахуватися з боргами, але ситуація з розрахунками залишається незмінною.

«Як це не дивно, але найсумліннішими платниками є найменш матеріально забезпечена категорія споживачів – пенсіонери,  вони платять регулярно і стабільно, - зазначила заступник директора зі збуту теплової енергії ТОВ «Станіславська теплоенергетична компанія» Галина Риснюк. – В той же час молоді, активні та забезпечені люди просто не  вважають за потрібне сплачувати за послуги, боржники ігнорують наші рахунки та повідомлення».

Зазначимо, що опалювальний сезон не за горами, то ж проблема вчасних розрахунків є особливо актуальною.

«СТЕК має зобов’язання перед газопостачальником, – додали в теплокомпанії. – Якщо наші споживачі сплачують за тепло вчасно, тоді ми, відповідно, можемо вчасно розраховуватися за газ. Наша компанія надає перевагу мирному вирішенню таких «боргових» питань, але у крайніх випадках ми все ж звертаємося до суду. Як правило, суд зобов’язує споживача не тільки сплатити борг, а й змушує оплатити судові витрати, а це додатковий тягар на гаманець».

У СТЕК сподіваються на відповідальність людей і вкотре наголошують на необхідності належного розрахунку за спожиті послуги.

Довідка:

ТОВ «Станіславська теплоенергетична компанія» забезпечує теплопостачанням третину мешканців Івано-Франківська. Компанія експлуатує котельну на вул. Індустріальній, 34.