Жителі Вовчинців прийшли до мера, бо проти оббивання стін вагонкою у старовинній церкві


На прийом до міського голови прийшли парафіяни греко-католицької церкви Архистратига Михаїла, що у селі Вовчинець Івано-Франківської міської ради.

Місцеві жителі обурені внутрішнім ремонтом церкви у селі. Зазначають, документів відповідних на ремонт немає, а роботу виконують не професіонали, а "добровольці", інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

«В середині храму уже набивають вагонку, дерево не обробили, фарбу не зняли, через ремонт тече дах. Хочемо, аби прийшов експерт. Нехай зробить експертизу. Якщо вони правильно роблять, то ми відступимо. Але я знаю, що вони не мають документів на ремонт»,- пояснює Олександра Зрайко.

Руслан Марцінків зізнався, що знає про цю проблему із сюжетів на телебаченні. Втім, не розуміє, чому ця справа так набрала розголосу.

«Ви не пробували сісти і поговорити з священником, сільським головою і громадою? Навіщо то виносити на люди?»,- запитав мер.

На це пані Олександра відповіла, що пробували розмовляти, однак не діє.

«Я двічі зустрічалась зі священником та він тікав від мене. Священник розділив парафіян, тепер люди менше до церкви ходять. Минулого року був конфлікт і ми дійшли до того, що викличемо спеціалістів, які оцінять роботу. Ніхто не має права руйнувати церкву, адже вона у власності громади. Просимо у вас, щоб все почалось з експертизи, аби церква після ремонту «не сіла»»,- наголошує франківка.

У свою чергу Марцінків забрав заяву та підписи мешканців Вовчинців, які виступають проти оббивання стін вагонкою, та доручив керівнику управління архітектури, дизайну та містобудівної діяльності Оресту Кошику зайнятись пошуком експерта.

Додамо, греко-католицької церква Архистратига Михаїла збудована у 1861 році.

До теми: Приміські Вовчинці повстали проти настоятеля через ремонт місцевої церкви

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!