Зірка Гри Престолів протягом зйомок серіалу пережила інсульт та кілька операцій на мозку


Акторка Емілія Кларк, яка зіграла роль Дейнеріс Таргарієн в серіалі Гра престолів розповіла про свою боротьбу з хворобою під час зйомок.

Історію боротьби зірки виклала в себе на сторінці в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Акторка каже, що раніше не помічала проблем. Періодичні запаморочення вона пов’язувала з навантаженням та стресом, тож не проходила обстеження та не зверталася до лікаря.

Перший інцидент відбувся наприкінці зйомок першого сезону. Емілії Кларк було 24 роки.

“Стріляючий, колючий, стискаючий біль та нудота” — так акторка описує свій стан, коли її забрала швидка в лікарню.

Діагноз акторки — субарахноїдальний крововилив. При таких станах біль зазвичай дуже сильний, розпираючий, може бути пульсуючим, супроводжуватись нудотою, блюванням, судомами та навіть втратою свідомості.

Це захворювання, причиною якого був розрив аневризми мозкової артерії. Небезпечний для життя різновид інсульту, коли кров накопичується в просторі навколо мозку.

Лікарі зробили Емілії Кларк термінову операцію, а потім розповіли, що третина пацієнтів з таким діагнозом помирають.

Операція пройшла успішно, далі була тривала реабілітація. Крім того, в мозку акторки знайшли ще одну аневризму. З часом вона збільшилася настільки, що довелося робити операцію знову. І вона пройшла невдало — розвинулася сильна кровотеча. Лікарям довелося негайно розпочати третю операцію, для якої було потрібно робити трепанацію черепа. Потім знову настав тривалий період реабілітації.

Складна історія, яка, на щастя, добре закінчилася. І стала ще одним нагадуванням, що ніхто не застрахований від проблем зі здоров’ям.