Зняття недоторканності не зробить всіх рівними перед законом, - депутат облради


Зняття депутатської недоторканості не вирішує однієї із найбільших проблем України – рівності перед Законом багатих та бідних.

Таку думку депутат Івано-Франківської обласної ради, голова фракції ВО “Свобода” Михайло Королик висловив у етері ОТБ «Галичина», пише пресслужба обласного осередку партії.

«Свобода» підтримує рішення Верховної ради «Про зняття депутатської  недоторканності», адже у минулому скликанні свободівці теж подавали такий законопроєкт.  Прийнятий закон був поданий пізніше за наш, хоч це вже й не так принципово – важливо, що парламент його таки прийняв. Мало того, ми вважаємо, що недоторканності мають позбавити всіх інших – суддів та президента. Зараз бачимо у суспільстві певну ейфорію, але наскільки це буде дієвим – можна буде сказати лише з часом. Адже наразі в Україні фактично є така собі «каста недоторканих» – людей, які не несуть ніякої відповідальності за скоєні злочини. Ми бачимо як високі чини створюють смертельні ДТП, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння і потім уникають відповідальності перед Законом. Ми бачимо мільйонні розкрадання чи викриття корупційних схем, та не бачимо, аби винні несли покарання. Ніби є гучні арешти, а потім замість в’язниці – тихі закриття справ. Тож зняття депутатської недоторканності саме по собі цієї проблеми не вирішить. Тому логічним продовженням будуть дієві реформи у судовій та правоохоронній системі. Потрібно змінювати саму систему. Аби кожен українець, незалежно від статусу та статків був рівним перед Законом. Аби права кожного українця були рівними у суді. Інакше це нічого не змінює», – підкреслює націоналіст.

Нагадаємо, 3 вересня Верховна рада України проголосувала за зняття депутатської недоторканності. Підтримали відповідне рішення 373 нардепи.

До теми: Як мажоритарники з Прикарпаття голосували за зняття депутатської недоторканності