Зимові вітаміни: ТОП-10 продуктів, що зміцнюють імунітет


Взимку наш організм страждає на авітаміноз та потребує ще більшої турботи. Аби наситити організм необхідними вітамінами та корисними речовинами, варто їсти більше овочів та фруктів.

Ми підготували для вас добірку із десяти зимових продуктів, що є джерелом необхідних для організму вітамінів та мінералів. Споживаючи їх щодня, ви відчуєте, як ваше тіло наповнююється енергією та силою, пише 1+1. 

ЛИМОН

Яскравий жовтий цитрус здавна відомий своїми цілющими властивостями. З нього готують салати та десерти, додають у чай та коктейлі, а головне - ним лікують! У лимоні є такі вітаміни, як В1, В2, А, D і вітамін Р, який зустрічається тільки у цитрусових. Застосування жовтих цитрусових є популярним при ангіні, авітамінозі, гіпертонії, хворобах шлунка, ревматизмі та нудоті.

МАНДАРИНИ

Взимку ці маленькі яскраві фрукти обожнюють їсти і дорослі, і діти. Плоди мандаринів є джерелами вітамінів С, А, К та Р. У них також містяться в калій, натрій, кальцій, залізо, фосфор і магній. Мандаринки здатні підвищити апетит, зміцнити організм і нормалізувати обмінні процеси. 

ГРЕЙПФРУТ

Цей фрукт має багатий вітамінний склад, чудово регулює вміст зайвої рідини в організмі та запобігає відкладення жиру. Відомо, що аромат грейпфруту концентрує увагу та покращує пам'ять. 

ЯБЛУКА

У яблуках міститься надзвичайно багато корисних речовин, які здатні зарядити нас енергією на весь день. Смакові якості яблук стимулюють роботу центральної нервової системи. Цей фрукт вважається одним із найбільш низькокалорійних, тому не зіпсує вашої фігури. Серед вітамінів, яких особливо багато в складі яблук, слід назвати А і С. Також яблука вважають джерелом йоду та заліза. 

БАНАНИ

Банан - справжнє джерело енергії. Їсти банан особливо корисно перед заняттям спорту. Таким чином, ви наситете організм необхідними корисними речовинами. Вживання банану у їжу здатне покращити ваш настрій, адже у цьому фрукті міститься велика кількість триптофану - речовини, що викликає відчуття щастя. Банани не тільки чудово впливають на нервову систему, а й запобігають появі набряків, допомагають позбутися зайвої ваги і захищають від розвитку цукрового діабету.

ЖУРАВЛИНА

Лікувальні властивості журавлини знайшли своє застосування в профілактиці і лікуванні серцево-судинних хвороб. Журавлина допомагає процесу знищення бактерій, що збуджують захворювання травного тракту. Червоні ягоди мають не лише лікарські, а й тонізуючі властивості. Споживаючи журавлину, людина отримує енергію, внаслідок чого підвищується її розумова і фізична діяльність.

ГОРІХИ

Волоський, лісовий, фісташки, кеш'ю, мигдаль - любителі горіхів знають, що цей продукт покращує настрій та дарує новий заряд енергії. А що ще потрібно у холодну зимову пору?

БОБОВІ

Горох, квасоля, сочевиця - різноманітність бобових вражає! Страви із бобових не лише корисні, а й надзвичайно смачні. Бобові багаті на вітамін С, провітамін А, амінокислоти, кальцій і калій.

КАПУСТА

Капуста - один із найбільш низькокалорійних продуктів. Броколі, цвітна, морська або брюссельська - різні види капусти зроблять ваші страви смачними та корисними. Капуста - джерело білка, а також містить більше вітаміну С, аніж лимон. Капуста також багата на вітамін А, вітаміни групи В та каротин.

ІМБИР

Імбир не дарма називають коренем життя. Свіжий корінь імбиру містить у своєму складі вітаміни А і В, кальцій, магній, цинк і фосфор, а також має протизапальні і антибактеріальні властивості. Вживання у їжу кореня імбиру не лише збільшує імунітет, а й позбавить від набряку горла і головного болю, допоможе схуднути та збільшить обмін речовин.

Будьте бадьорими та енергійними! Нехай кожен день буде сповненим натхнення, радості та щастя.