Презентація другого тому «Ясногірський монастир у документальних джерелах середини XX – початку ХХІ століть»


22 квітня о 12:00 год. у Центрі інноваційних освітніх технологій «PNU EcoSystem» Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника (каб.233, центральний корпус університету) відбудеться презентація другого тому «Ясногірський монастир у документальних джерелах середини XX – початку ХХІ століть» тритомного видання «Гошівська обитель Богородиці на Ясній Горі в Карпатах».

У заході візьмуть участь ректор університету, професор Ігор Цепенда, редактор видання, професор Микола Кугутяк, Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський УГКЦ, Владика Володимир Війтишин, Ігумен Гошівського монастиря о. Мар’ян Гробельний.

Другий том видання містить 284 документи з новітньої історії Гошівської обителі, більшість із яких виявлено у вітчизняних архівах і вперше введено до наукового обігу. Вони розкривають маловивчені або невідомі сторінки історії Ясногірського монастиря – видатної відпустово-паломницької святині українського народу, яка після Львівського псевдособору в березні 1946 року опинилась сам на сам з більшовицьким тоталітаризмом і впродовж 1946–1950 років була в центрі духовно-світоглядної опозиції режиму, пережила його і однією з перших відродилася в незалежній Україні.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!