У калуських бібліотеках проводять дерусифікацію книжкових фондів


З перших днів війни у Калуській громаді розпочали інвентаризацію фондів комунальних бібліотек, щоб вилучити літературу на російській мові та твори російських авторів.

Про це повідомила начальниця управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради Любов Джуган, пишуть Вікна. 

Інвентаризації вже завершили. За словами директорки комунального закладу "Централізована бібліотечна система Калуської міської ради" Наталії Воробець, станом на 17 червня у 21-й бібліотеці громади вже списано 15 439 примірників книжок. Тим часом, загальний книжковий фонд бібліотек громади становить близько 245 тис. примірників.

За словами посадовиці, ще частину книжок російською мовою та російських авторів перемістили у сховища — у будь-якому разі з полиць бібліотек їх прибрали. Бібліотеки очікують рішень Міністерства освіти щодо виключення зі шкільної програми творів російських письменників. Тобто поки що таку літературу зберігають, а у разі її виключення зі шкільної програми бібліотеки громади також не будуть надалі зберігати такі твори. Тож списання літератури держави-агресора триватиме.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!