Державний центр зайнятості створить перелік рекрутингових агенцій України


В Україні з’явиться офіційний перелік рекрутингових агенцій.

Про це повідомив заступник директора департаменту ринку праці та зайнятості Міністерства соціальної політики України ОлегПрутенко. За його словами, відповідна норма передбачена Порядком формування та ведення переліку суб’єктів господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні, та суб’єктів господарювання, які здійснюють наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в інших роботодавців, що був ухвалений напередодні Кабінетом Міністрів.

«Прийнятий Порядок дозволить створити єдиний офіційний перелік усіх кадрових тарекрутингових агентств, що діють в Україні. Таким чином, громадяни зможуть достеменно дізнаватися про діючих посередників із працевлаштування. Крім того, це дозволить організувати співпрацю між цими посередниками та територіальними органами Державної служби зайнятості», - сказав він.

Як пояснив Олег Прутенко, до цього переліку увійдуть посередники, які надають послуги з працевлаштування в Україні, поза її межами, а також наймають працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в іншого роботодавця (аутсорсинг). Розміщений він буде на офіційному сайті Державної служби зайнятості.

«Щоб цей перелік був максимально повним та об’єктивним, Державна служба зайнятості співпрацюватиме з Укрдержреєстром у порядку, визначеному Мінсоцполітики та Мін’юстом. Заяви про включення до нього подаватимуть посередники самостійно», - сказав він.

Водночас, за словами фахівця, Державна служба зайнятості виключатиме посередників з переліку, якщо буде анульовано їхній дозвіл чи ліцензію, або ж посередник припинить свою діяльність.