Голова обласної ради Василь Скрипничук розповів, чим здивує депутатів 22-га сесія


Василь Скрипничук дав чергову прес-конференцію для журналістів. Говорив очільник обласної ради здебільшого про майбутню 22-гу сесію, яку запланували на 21 червня.

За словами керманича облради, дійство обіцяє бути ненудним, пише ЗК. Загалом депутати заслухають більш ніж три десятки питань. Серед них найбільш злободенні: про виконання обласного бюджету за перший квартал 2013 року, віднесення міста Бурштин до категорії міст обласного значення та про ситуацію довкола мисливських угідь на Прикарпатті.

Також, за словами Василя Скрипничука, саме на 22-й сесії депутати почують «дебютну» доповідь управління МВС в області про стан боротьби зі злочинністю, охорону громадського порядку та, власне, «плоди» діяльності правоохоронців. Як зазначив голова, таких візитів до представницького органу міліціянтів не було ще жодного разу за всю історію його існування.

«Міліція в нас була за сімома замками, і ніхто не знав, чи вона взагалі працює, – іронізував Василь Скрипничук. – А згідно із законодавством, дана структура на сесії відповідної ради повинна кожних півроку звітувати про стан боротьби зі злочинністю перед громадськістю. Питань є багато, буде цікаво їх послухати».

…І губернатор звітуватиме

Ще однією новацією чи пак сенсацією 22-ї сесії облради, на думку Василя Скрипничука, має стати звіт голови ОДА Михайла  Вишиванюка про підсумки виконання облдержадміністрацією програм соціально-економічного та культурного розвитку області за 2013 рік та делегованих обласною радою цьому ж органу повноважень. Друга частина доповіді, а саме щодо делегованих повноважень, звучатиме на сесії облради, як зазначив голова облради, «вперше в природі».

«Повірте мені, це буде цікаво, – вів мову Василь Скрипничук. – Згідно із законом «Про місцеве самоврядування в Україні», делеговані повноваження – це і  дороги, і виконання бюджету, і програм соціально-економічного розвитку. Тут, очевидно, в депутатів до адміністрації буде багато претензій, бо все це не виконується нині в категоричній формі!».
Стосовно того, чи будуть на сесії знову піднімати питання щодо зміни керівництва обласного  телебачення «Галичина», голова відповів вельми двозначно.

«Я можу сказати лише як той, хто головує на сесії, – резюмував Скрипничук. – Якщо хтось із депутатів підніме дане питання, я змушений буду поставити його на голосування і подати на розгляд. Якщо таких пропозицій лунати не буде, то особисто я не буду до нього повертатися».