Михайло Чечетов: "З нами розмовляли депутати від опозиції, говорили, що хочуть піти"


Заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Михайло Чечетов прогнозує, що «Батьківщину» можуть залишити 20-25 народних депутатів.

«З нами розмовляли депутати від опозиції, говорили, що хочуть піти. Ні, не до нас – вони взагалі готові піти і створити окрему фракцію. Що не дивно, адже Яценюк не слухається Юлії Тимошенко», – сказав регіонал, пишуть "Версії".

Інформацію про чергові «тушки» підтвердило також джерело в «Батьківщині». «Це люди, невдоволені керівництвом Арсенія Яценюка... Це Микола Томенко, наприклад, і Юрій Одарченко, який написав лист Юлії Тимошенко про проблеми в партії та у фракції», – сказало джерело.

Як повідомляв ZAXID.NET, 6 червня голова Верховної Ради України Володимир Рибак оголосив про вихід із фракції «Батьківщина» народних депутатів Володимира Купчака (обраний в окрузі №84 в Івано-Франківській області) та В’ячеслава Кутового (обраний в окрузі №95 у Київській області). Увечері 6 червня позафракційний депутат Сергій Міщенко написав, що «після виходу з Батьківщини «тушок», які потрапили до парламенту за квотою «Фронту змін» в парламенті повинна бути створена фракція Юлії Тимошенко.

Додамо, на виїзному засіданні Верховної Ради 2 квітня спікер Володимир Рибак зачитав заяву про вихід з фракції ВО «Батьківщини» 4 депутатів: Олег Канівця, Віталія Немилостивого, Романа Стаднійчука і Ігоря Скоросари. Олег Канівець пояснив свій вихід із фракції ВО «Батьківщина» цькуванням.

Голова фракції «Батьківщина» у Раді Арсеній Яценюк заявив, що за вихід з фракції «Батьківщина» в парламенті дають $5 млн і $100 тис. на щомісячне утримання.