На Прикарпатті нормальні пляжі - розкіш!


В Україні роботи з очи­щення та підготовки во­дойм до літнього сезону про­ведено на 88% пляжів, та ли­ше 26% з них отримали до­зволи Державної санітарно-епідеміологічної служби на роботу.

Про це заявив мі­ністр регіонального розви­тку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник. Коломия не стала винятком, нормальні законні пляжі – це розкіш для мешканців писан­кового міста, пишуть "Коломийські вісті".

Головний спеціаліст відділу організації санітарно-гігієніч-ного нагляду Коломийсь-кого районного управлін­ня Державної санітарно-епідеміологічної служби в Івано-Франківській області Ігор Гаєвий розповів, що на нинішній день у Коломиї є три рекреаційні зони, тобто місця призначені для відпочинку на­селення, туризму та проведен­ня спортивних заходів.

Під категорію рекреаційних підпадають: міське озеро по вул. А. Чехова, озеро біля пар­ку Т. Шевченка та річка Прут у межах міста.

«Узаконені пляжі у нашому місті, на жаль, відсутні. Якщо міське озеро хоча б трохи окультурено, то Шевченківське озеро і річка Прут – це місця так званого «дикого» відпо­чинку, там необхідно провести великі роботи з благоустрою», – зазначив Ігор Гаєвий.

Виглядає, що теперішні ко­ломийські чиновники не ма­ють часу думати про літній відпочинок і тих, кому не по кишені Туреччина чи Крим. Звичайно, навіщо їм турбува­тися про місцеві водойми, ко­ли самі відпочивають в Тунісі, Болгарії, Греції…

Щодо коломийських рекре­аційних зон, то можна сказа­ти одне: в принципі купатися в них можна, адже якість води не перевищує гігієнічних нор­мативів, проте задоволення та­ке купання приносить небага­то, адже окрім мікробіологіч­них та санітарно-хімічних по­казників якості води варто бу­ло б звернути уваги на антро­погенне забруднення води (по­бутове сміття, пластикові та скляні пляшки тощо).