Янукович дав завдання Прикарпаттю готуватися до Олімпіади-2022


Президент України Віктор Янукович підписав Указ "Про заходи зі створення умов для проведення у 2022 році зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор в Україні". Зазначеним Указом передбачено забезпечення належної підготовки України до участі в конкурсі Міжнародного олімпійського комітету, зокрема оновлення складу відповідного Організаційного комітету під головуванням Віце-прем'єр-міністра України та доопрацювання Державної цільової соціальної програми розвитку в Україні спортивної та туристичн

Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській та Чернівецькій обласним державним адміністраціям за участю Національного олімпійського комітету України та Національного комітету спорту інвалідів України доручено внести відповідні пропозиції, а також розробити та затвердити регіональні плани заходів щодо забезпечення будівництва нових спортивних і туристичних об'єктів, створення відповідної матеріально-технічної бази для отримання права проведення зимових ігор Олімпіади та Паралімпіади в Карпатах. 

Нагадаємо, що 27 травня 2010 року під час візиту до Львівської області Президент України Віктор Янукович ініціював підготовку заявки для отримання права на проведення зимових Олімпійських і Паралімпійських ігор 2022 року в Карпатах. 

8 вересня 2010 року Президент підписав Указ «Про заходи щодо визначення і реалізації проектів із пріоритетних напрямів соціально-економічного та культурного розвитку», у якому одним із пріоритетних національних проектів визначено проект «Олімпійська надія-2022». 

29 червня 2011 року Кабінет Міністрів ухвалив Постанову №707 «Про затвердження Державної цільової соціальної програми розвитку в Україні спортивної та туристичної інфраструктури у 2011-2022 роках». Програма передбачає розвиток спортивної та туристичної інфраструктури в чотирьох областях України: Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській та Чернівецькій. Проведення засідання Виконкому Міжнародного олімпійського комітету для вибору господарів зимових XXIV Олімпійських ігор планується в липні 2014 року. Остаточне прийняття рішення щодо країни, яка прийматиме зимові XXIV Олімпійські ігри, відбудеться на сесії МОК 31 липня 2015 року в м. Куала-Лумпур.