«Челлендж зі стільцем» став вірусним: жінки можуть повторити його з легкістю, а чоловіки - не в змозі


В інтернеті поширюється так званий «челендж зі стільцем» (chair challenge), який доводить, що у чоловіків не завжди буває фізична перевага над жінками.

У тому, що стосується підняття важких предметів або вміння паркуватися - можливо. А ось «челендж зі стільцем», як виявилося, з легкістю може повторити будь-яка жінка, а ось чоловіки - не в змозі, пишуть Факти.

Як пише видання The Sun, завдання полягає ось у чому. Потрібно стати обличчям до стіни впритул і відступити назад на два кроки (тобто стояти від стіни потрібно на відстані, рівній потрійній довжині вашої стопи). Потім нахилитися до стіни під прямим кутом, упершись в неї головою. Взяти стілець, притиснути його до грудей, продовжуючи упиратися головою в стіну, і випрямитися.

У чоловіків цей нескладний трюк викликає істотні ускладнення (хоча одиниці все ж справляються з цим тестом). У мережі з'явилося безліч відео, де вони безуспішно намагаються випряміться- під сміх звитяжних дружин, подруг, сестер і колег.

Вчені пояснюють це тим, що у жінок, як говорив герой комедії «В джазі тільки дівчата», «центр ваги в іншому місці». Тому, коли жінки згинаються над стільцем, їх центр тяжіння зосереджуємося над ногами, а у хлопців - над стільцем.