Цього тижня у Франківську стартують безкоштовні екскурсії містом


12 травня в Івано-Франківську стартують безкоштовні недільні екскурсії містом.
Про це сьогодні, 6 травня, на прес-конференції повідомив начальник відділу туризму управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської ОДА Віталій Передерко, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За словами Передерка, цьогоріч екскурсії відбуватимуться вже восьмий рік поспіль. Всього їх буде 23. У свою чергу, посадовець зауважив, що франківців не перестануть дивувати.

"Сьогодні особливий день. Саме 6 травня 2012 року відбулась перша екскурсія в Івано-Франківську. Ми не знали чи прийдуть люди, чи захочуть працювати гіди та екскурсоводи. На здивування, нас підтримали. Зараз ми маємо нас понад 20 екскурсоводів. Ми постійно вдосконалюємось. Екскурсії перетворювалися на театралізовані дійства і ми будемо продовжувати дивувати франківців та гостей міста",- зауважує посадовець.

Серед новинок - дві екскурсії для дітей: 29 вересня - "Івано-Франківськ - місто для дітей" та "Івано-Франківськ - дитяча мрія", де дату мають обрати батьки на сайті. Завершиться вона інтерактивними шоу у "Новій енергії".

Наступними цікавинками є велосипедна екскурсія "Мистецтво в публічному просторі", яка пройде 4 серпня, "Івано-Франківськ - місто кованих скульптур", екскурсія для осіб з інвалідністю, - 11 серпня, "Екскурсія польською і англійською мовами" - 14 липня та 22 вересня.

Зокрема, вперше в Івано-Франківську планують провести екскурсію "Вечірні вогні Івано-Франківська". Початок о 21:00. Екскурсовод Людмила Жирак наголосила, що дату мають обрати відвідувачі.

"Місто особливо прекрасне у такий період часу, коли немає того денного шуму. Це створює особливу ауру. Хочемо показати таку особливість. Гадаю, це буде цікаво і туристам. Тому ми запустили опитування. Обрали ті дати, коли найбільше приїжджає гостей: День Конституції, День Незалежності та Ніч на Івана Купала",- пояснила Журак.

Графік екскурсій можна глянути тут.

Нагадаємо, оглядові екскурсії містом почали організовувати у 2012 році – тоді цю акцію приурочили до 350-ї річниці Станіславова. Щоб дізнатися про історію Івано-Франківська не потрібно ні особливих запрошень, ні виконання будь-яких умов.

Безкоштовні екскурсії розпочинатимуться щонеділі біля міської Ратуші о 12 годині.