Експерти провели аудит проєкту нового моста на Пасічну. Є незначні зауваження


Стан будівництва моста та проект майбутньої розв'язки обговорили сьогодні, 11 лютого, під час щотижневої наради у міського голови.

Голова ГО “Українська асоціація аудиторів безпеки автомобільних доріг” Костянтин Щербаченко розповів результати аудиту, проведеного його організацією.

За його словами, проєкт оцінювали за 8 критеріями: функція дороги, покращення дороги, траса, перехрещення та перемикання, незахищені учасники дорожнього руху знаки й розвідка тощо.

«Знаки маршрутного реагування, які пропонуються в проєкті, виводять транзитний рух на новий міст. Ми пропонуємо переглянути цю схему і залишити рух транзитний на старий міст, а на новий направити локальний рух. Також пропонуємо переглянути ширину смуг руху для авто задля “заспокоєння руху”, адже це дозволить виділити місце для облаштування велосипедної смуги або облаштування тротуару.

Найважливіше для даного аудиту  - перехрещення і перемикання. Рух, який виходить з мосту, перехрещується з рухом, який йде вулицею Надрічна. У зв’язку з цим є імовірність того, що при перелаштуванні будуть конфлікти чи ДТП, ми запропонували закрити розворот з вулиці Мала Надрічна на Стару Надрічну і спрямувати рух з мосту на кільцеву розв'язку, яка знаходиться одразу за ділянкою цієї транспортної розв'язки. На інших перетинах пропонуємо влаштувати світлофори»,- розповів про зауваження аудиторів Щербаченко.

Щербаченко також додав, що пропозиція встановити стоянку біля цвинтаря є небезпечною. Серед побажань виділив такі: більша кількість пішохідних та велосвітлофорів та збільшення тротуарів задля безпеки руху,

До слова, аудит провели за місяць. За словами очільника міста Руслана Марцінківа, за його висновками можна буде замовити торги з будівництва розв’язки. Мер додав, що місто пробувало викупити ділянки, щоб змінити проєкт й збільшити коридор розв’язки. Проте отримали три відповіді – дві з них про відмову від продажу. А ще за одну ділянку хочуть 100 мільйонів гривень.

«Бачимо, що наразі єдиний можливий проєкт будівництва – той, який існує. Мушу сказати, що результати аудиту намагалися спотворити. Були звернення до аудитора, щоб визнати міст небезпечним і зупинити будівництво. Я розумію, що ми заходимо у вибори. Але хочу нагадати, що інтереси міста – понад усе»,- зауважив міський голова.