Франківцям нагадують про зміни до порядку надання субсидій


З 1 жовтня 2019 року виплата житлових субсидій у грошовій готівковій формі здійснюватиметься шляхом перерахування структурним підрозділом з питань соціального захисту населення коштів на рахунок громадянина, якому призначено житлову субсидію, відкритий в установі уповноваженого банку, або через виплатні об’єкти АТ «Укрпошта».

Пенсійний фонд України має надати Мінсоцполітики інформацію про пенсійні рахунки в уповноважених банках або виплатні об’єкти АТ «Укрпошта» одержувачів житлової субсидії, які отримують пенсію. Мінсоцполітики в свою чергу має передати отриману від Пенсійного фонду України інформацію структурним підрозділам з питань соціального захисту населення.

АТ «Ощадбанк» має надати Мінсоцполітики інформацію про відкриті рахунки одержувачів житлової субсидії в АТ «Ощадбанк», яким проводилася АТ «Ощадбанк» виплата житлової субсидії у грошовій готівковій формі.

Особи, які не отримують пенсії, а також одержувачі субсидії, які отримують пенсію в іншій адміністративно-територіальній одиниці, самостійно надаватимуть структурним підрозділам з питань соціального захисту населення інформацію про спосіб виплати та /або реквізити рахунку в уповноваженому банку. До надання відповідних даних одержувачем субсидії її виплата здійснюватиметься через виплатні об’єкти АТ «Укрпошта» за адресою, зазначеною у заяві.